Lavinkurser, utbildningar och workshops

Vi erbjuder allt från kortare informationskvällar på ett par timmar, till längre SVELAV-utbildningar.

Lavinkväll med workshop

Lavinkvällen är den mest lättsamma av våra utbildningar och går att anpassa efter era önskemål. Under ca 2 två timmar går vi igenom hur man ska läsa en lavinprognos, varför man inte ska lita på sin egna hjärna och vad som är ett lämpligt beteende på berget. Vi tar oss också i tanken till en skidort i Alperna och lär oss planera en dag i bergen och vad man ska tänka på.

Är man mer praktiskt lagd går det givetvis att lägga på en stund utomhus när man blir mer bekant med lavinutrusningen, men det kan varieras i det oändliga beroende på vad ni som grupp vill lyssna på.

SVELAV intro

SVELAV intro är framtagen av Sveriges Lavinutbildningar som en introduktion till laviner som fenomen samt en genomgång av de mest vanligt förekommande problemen och riskerna.

Introduktionen kan hållas antingen online vi Teams eller live.

Tid: 2 timmar med lavininstruktör

SVELAV Friåkning 1

SVELAV Friåkning 1 är den nationella normen för att ge dig grundläggande kunskaper om laviner, lavinfara och ge deltagarna en metod och beslutstöd för riskhantering. Vi går igenom varför det mänskliga beteende tillsammans med terräng och väderlek blir extra farligt.

Vi går igenom smarta och enkla verktyg som går att ha i fickan samt varför FACETS är en ramsa att minnas.

Utbildningen är på 16 timmar över 2 dagar och hålls av en godkänd SVELAV-instruktör.

Meny