”Tydligt, sakligt, relevant och med en glimt i ögat”

Sagt av en gäst under Åka Skidor Freeride Days 2019

Om Powder Mountain Consulting

Erik Ehrner som är drivande bakom bolaget, är lavininstruktör för SVELAV och utbildad kanadensisk heliskiguide (CSGA). Erik har jobbat som guide och utbildare i Nordamerika och Europa under de senaste 15 åren.

Vad har du för bakgrund?
CSGA står för Canadian Ski Guide Association är den kanadensiska utbildningen för de som inte vill bli rena bergsguider.
CSGA utbildar snönördar till guider inom den kanadensiska heli- och catskiindustrin.
SVELAV står för Sveriges Lavinutbildningar, Sveriges nationella utbildningsnorm för lavinutbildningar och lavinkurser.

Guidandet tar mindre och mindre plats i verksamheten, vilket kanske är en åldersfråga. Just nu utbildar jag hellre de som ska ut i lavinfarlig terräng och som känner att vill ha lite mer koll på läget, såväl på eget beteende som på produkterna man använder. Jag brukar hålla rätt mycket workshops tillsammans med Mammut som är stora inom lavinsäkerhetsutrustning. Att vara Stockholmsbaserad och skidguide är ingen toppenkombo och därför har föredragen och workshoparna fått sina naturliga plats när skidåkningen inte finns runt knuten just nu.

Varför har du startat ett bolag kring detta?
Det är i princip omöjligt att i längden vistas på lavinsluttningar utan att utsätta sig får någon som helst fara. Däremot kan man påverka hur stora risker man tar och det vill jag lära ut. Säkerhet behöver absolut inte vara tråkigt, men hjärnan är ofta lat och tar genvägar som ibland påverkar våra beslutskedjor och dessa är bra att känna till.

Meny